Een manier om lichaamsharen te verwijderen is waxen/harsen. Waxen en harsen is hetzelfde. Tijdens deze behandeling worden de haartjes volledig met de wortel verwijdert, waardoor het ongeveer tussen de 3-8 weken duurt voordat het haartje weer terug gegroeid is. Dit is nogal een groot verschil met als je lichaamshaar scheert. Je snijdt dan het haartje af, waardoor er stoppeltjes terug groeien. Na een waxbehandeling krijgen de haartjes een zachte punt waardoor je nooit last van stoppeltjes zult krijgen. Een groot voordeel van een waxbehandeling ten opzichte van het scheren van de haartjes!


Het is belangrijk dat de haartjes lang genoeg zijn om gewaxt te kunnen worden. Zijn ze niet lang genoeg dan kan het zijn dat een groot deel van de haartjes blijft zitten, of dat de haartjes afbreken. Dit geeft dan alsnog hetzelfde effect als scheren en zijn de haartjes binnen enkele dagen weer teruggegroeid.


Het is mogelijk dat je na 2 weken al ergens plots een haartje door ziet komen. Dit komt omdat je drie haarfases hebt, en tijdens de behandeling wax je maar één haarfase. Dit zijn de haartjes die al zichtbaar zijn. De 1e en 2e fase zijn de haartjes die nog moeten beginnen met groeien, of nog niet zichtbaar zijn. Daardoor kan het zijn dat je na 2 weken al wat haartjes ontdekt die aan hun 3e fase beginnen. Deze zou je zelf met een pincet kunnen verwijderen.


Nazorg is belangrijk bij deze behandeling. Zorg dat je 24 uur na een waxbehandeling je huid niet blootstelt aan de zon of aan UV-straling. Door het waxen is de huid hier heel gevoelig voor en is de kans op verbranding een stuk groter.0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven